29.03.2011 04:57

Morka s gaštanovou plnkou

Jedlá z Hydiny  : Morka

Čo potrebujeme: 1 morka asi tak 3 kg, 100 g surovej slaniny , 100 g teľacieho mäsa , 100 g bravčového mäsa , 100 g gaštanov , 1 cibuľa , 1 lyžica masla , 250 ml mäsového vývaru (bujónu) , mleté čierne korenie , soľ


Morku dobre umyjeme, prípadne dočistíme.
Slaninu pokrájame na kocky, teľacie a bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme na masle
a zmiešame s pomletým mäsom a so slaninou.
Uvarené gaštany necháme vychladnúť a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Potom ich primiešame k mäsovej hmote.
Všetko osolíme a okoreníme.
Morku zvnútra aj zvonku posolíme a naplníme gaštanovou plnkou.
Vložíme do pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom
a dáme piecť do horúcej rúry.
Keď je morka takmer upečená, alobal odkryjeme a dopečieme ju doružova

—————

Späť


Kontakt

Anna Baránková

Sebedražie 972 05
ul: Banícka 73/9
okr: Prievidza
Slovensko


tel : 046 5487 219
mobil : 0903 162 994
mobil : 0949 237 281
Skype : ladislavbaranek




www.hydina.eu